single image

A ZEISS kék-ibolya fényt kiszűrő megoldásai

A ZEISS DuraVision® BlueProtect egy speciális réteg, amelyet kimondottan azoknak fejlesztették ki, akik idejük nagy részét beltérben töltik LED-ek, TV-k, számítógépek vagy tabletek kijelzőinek kék-ibolya fényével körülvéve. 


A ZEISS DuraVision® BlueProtect részben visszaveri ezen források kék-ibolya fényét, így elkerüli, hogy a fény a szembe kerüljön. A kék-ibolya fény mindenütt jelen van, bár erőssége igen változó.

A kék-ibolya fény jellemzői:

  • Szabályozza a bioritmust
    Számos bizonyíték létezik arra, hogy a 400-520 nm közötti spektrum maximum 460 nm-es kék fénye fontos a test melatonin szintjének megfelelő szabályozásához, amely befolyásolja a bioritmusunkat (nappal-éjszaka ritmusunkat) és az általános jó közérzetünket.
  • Növeli a makula degeneráció kockázatát
    Másfelől arra is rengeteg bizonyíték áll rendelkezésünkre, hogy ha hosszú ideig 460 nm alatti, maximum 440 nm-es kék-ibolya fénynek vagyunk kitéve, az hozzájárulhat a retina fotokémiai károsodásához, így idővel növeli a makula degeneráció kockázatát (ezt „kék fény veszélyként" is ismerjük).

Elvárások a kék-ibolya fény szűrésével szemben

A kék-ibolya fénynek való kitettségünk nagyban eltér beltérben és a szabadban. Fontos, hogy intenzitásától függően megfelelő szűrést alkalmazzunk a kék-ibolya fénnyel szemben. 

A ZEISS DuraVision® BlueProtect egy új réteg, amely részben szűri a kék-ibolya fényt, ezért ideális beltéri elfoglaltságokhoz. 

Ez a ZEISS réteg csökkenti a 380–455 nm közötti spektrum fényáteresztését (vagyis a kék veszélyt), de megtartja a 460 nm fölötti magas fényáteresztést, amely biztosítja az általános jó közérzetünket, bioritmusunkat.


Ha még többet szeretne megtudni, látogasson el az alábbi weboldalra: www.zeiss.hu


Keressen fel minket! További lencséink!

 

Fizetési módok


Mastercard

VISA

Nyitva tartás


Hétfő  9-15

Kedd  9-15

Szerda  9-15

Csütörtök  9-15

Péntek  9-15

Szombat  ZÁRVA

Vasárnap  ZÁRVA

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk! Olvasd el az adatvédelmi tájékoztatót!