single image

Fényre sötétedő szemüveglencsék

Noha a szemüvegviselők többsége arra vágyik, hogy egyetlen szemüveggel kielégíthesse minden vizuális vágyát, sokan közülük még mindig ódzkodnak a fényre sötétedő lencsék használatától. Mégpedig azért, mert úgy vélik, hogy ezek nem alkalmazkodnak elég gyorsan az adott fényviszonyokhoz, és a megjelenésük sem felel meg a jelenlegi divatnak! A helyzet az, hogy az előbbi két tézisből ma már egyik sem igaz! Tudniillik, a legújabb generációjú fényre sötétedő lencsék minden vásárlói igényt kielégítenek, hiszen a szabadban, UV-sugárzás hatására pár másodperc alatt 80, de akár 90%-os mértékig sötétednek be, és válnak napszemüveggé, míg beltéren szintén pillanatokon belül változnak vissza hagyományos lencsévé. Sőt, a fényre sötétedő lencsék nemcsak kényelmesebbé, és könnyebbé teszik a szemnek a látásélményt minden fényviszonyban, hanem még 100%-os védelmet is nyújtanak a káros UV-A, és UV-B sugarak ellen a szemeinek, arról már nem is beszélve, hogy barna, szürke, zöld, de van, ahol már kék színben is választható a vásárló igényei szerint. Ami pedig a külső megjelenést illeti: a fényre sötétedő lencséket bármilyen modern szemüvegben el lehet helyezni, legyen az keretnélküli vagy ívelt, így bátran hódolhat a divat iránti szenvedélyének is.

Mi van a vezetés közbeni használatával?

A fényre sötétedő lencsék UV-sugárzás hatására sötétednek, és a szélvédők képesek meggátolni az ehhez szükséges UV-sugarakat, ezért korábban előfordult, hogy autóvezetés közben nem sötétedett megfelelően. A korszerű fejlesztéseknek köszönhetően, a mai fényre sötétedő lencsék már az autóban, a vezetéshez is kellemes sötétséget vesznek fel. A széles kínálatban ugyanis, találhatunk olyat is, amelyik nemcsak az UV-sugarakra reagál, hanem a látható fény kék tartományára is meg tudja változtatni a színét, így pedig a szélvédő mögött is képes besötétedni! Ráadásul, ugyanezek a lencsék éjszaka is nyugodtan használhatóak, mert amennyiben nincs UV-sugárzás, a fényre sötétedő szemüveglencsék csaknem tökéletesen átlátszókká válnak, így pedig alkalmasak az éjszakai autóvezetésre is.

Sportoláshoz is ajánlott

A szabadtéri sportokat kedvelők számára is ideális választás lehet egy fényre sötétedő lencse, melyeknek a továbbfejlesztett változatai, erős fényviszonyok mellett is csökkentik a visszatükröződéseket, és minden szempontból extra-teljesítményt nyújtanak a sportoláshoz is. Az ívelt, fényre sötétedő lencséjű sportszemüvegek akár az új, legjobb edzőtársai lehetnek, mert a lencséi mindig a megfelelő árnyalatot, UV-védelmet és kontrasztot biztosítják a lehető legkevesebb tükröződés mellett – legyen a napon, vagy az árnyékban!

A fényre sötétedő lencse választása ajánlott lehet, ha:

  • fényérzékeny a szeme, és gyakran be is gyullad az UV-sugaraktól
  • autóvezetés közben zavarja a napfény
  • sokat utazik, és akar egy rugalmas útitársat
  • nem szeret két szemüveget magával hordani, és azokat állandóan cserélgetni a fényviszonyoknak megfelelően
  • a nap 24 órájában vigyázni szeretne az UV-sugarakra még jóval érzékenyebben reagáló gyermeke szemeire


Keressen fel minket! További lencséink!


Nyitva tartás


Hétfő  9-15

Kedd  9-15

Szerda  9-15

Csütörtök  9-15

Péntek  9-15

Szombat  ZÁRVA

Vasárnap  ZÁRVA

Fizetési módok


Mastercard

VISA

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk! Olvasd el az adatvédelmi tájékoztatót!