single image

Multifokális szemüveglencsék

Egyre nehezebben lát közelre? Előfordul Önnel, hogy néhány pillanatra elmosódik a látása, ha különböző távolságok között kell váltania?

Ebben az esetben lehet, hogy presbiópiája van. Ez a természetes jelenség álatlában 40 éves kor fölött jelentkezik, és az oka az, hogy az idő előrehaladtával a szemlencsénk veszít a rugalmasságából. Ha nem tesz lépéseket ezekkel a változásokkal kapcsolatban, hajlamossá válhat a szemfáradtságra és a fejfájásra. A Hoya progresszív lencsék (vagy más néven multifokális lencsék) megszámlálhatatlanul sok fókuszponttal rendelkeznek, így nem csak távolra és közelre, hanem bármilyen távolságra éles képet biztosítanak. A progresszív jelző a dioptria fokozatos (azaz progresszív) változására utal. 

A lencse felső harmadában található a távoli dioptria, ez az a terület, ahol a tőlünk távolabb eső tárgyakat nézzük, a lencse alsó harmadában pedig az olvasó dioptria, mely közelre, körülbelül 30-50 cm-es távolságra ad éles látást. A középső harmadban található az átmeneti zóna, ahol a dioptria fokozatosan erősödik a távoli mezőtől az olvasó mezőig, így magába foglalja az összes köztes dioptriát, amire szükség lehet bármilyen tevékenységhez.

Az elmúlt években a Hoya széles körű kutatásokat folytatott progresszív lencséi tökéletesítése érdekében. A folyamatos innovációnak, és a forradalmi lencsetervezési technológiák alkalmazásának köszönhetően, a Hoya progresszív lencsék széles torzításmentes látómezőt, továbbá kristálytiszta látást biztosítanak viselőjüknek. 

Felmérések szerint a szemüvegviselők aggódnak amiatt, hogy nem fogják megszokni a multifokális lencsét. A Hoya multifokális termékei olyan új, csúcstechnológiás megoldásokkal készülnek, amelyek érezhetően megkönnyítik a megszokást. Emellett, megalkotásukkor olyan eljárásokat alkalmazunk, amelyek biztosítani tudják a lehető legjobb optikai teljesítményt is.

A Hoya személyre szabott multifokális lencséinek jellemzői

  • Éles, tiszta képérzékelés minden tevékenység közben
  • Megerőltetés nélküli fókuszváltás a közeli és távoli látómezők között, így nem fárad a szemünk
  • Állandó stabil látómező, vezetés, olvasás és a digitális eszközök használata közben is
  • Kevesebb imbolygásérzés. Nincs ún. hinta-effektus, vagyis a torzító hatás egész minimálisra csökken. Ennek eredményeként nincs bizonytalanság érzésünk, nem szédülünk, és jelentősen gyorsabb a megszokási folyamat.
  • Könnyű megszokni. Intelligens, ami azt jelenti, hogy viselője összes igényét, fiziológiai és anatómiai sajátosságait figyelembe veszik készítésénél. A lencséket 100%-ban a viselőjének igényeihez igazítják.

Látogasson el hozzánk a Szabolcs Optikába, hogy megismertethessük Önnel a Hoya multifokális lencse kínálatát és segíthessünk kiválasztani az Ön igényeinek leginkább megfelelőt!


Keressen fel minket!


Nyitva tartás


Hétfő  9-15

Kedd  9-15

Szerda  9-15

Csütörtök  9-15

Péntek  9-15

Szombat  ZÁRVA

Vasárnap  ZÁRVA

Fizetési módok


Mastercard

VISA

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk! Olvasd el az adatvédelmi tájékoztatót!