single image

ZEISS BlueGuard lencsék 

Életünk egyre inkább digitalizálódik. Legyünk bárhol, online dolgozunk, játszunk, tanulunk és vásárolunk. Életmódunk ezirányú változásának eredményeképp minden eddiginél jobban hagyatkozunk látásunkra. Ez azt jelenti, hogy a napból érkező potenciálisan káros kék fénysugarak mellett a mesterséges kék fénynek is jobban ki vagyunk téve.
Élvezze a kényelmes látás és a jó megjelenés előnyeit anélkül, hogy kékfény-szűrő szemüvegén zavaró kékes, lilás tükröződést tapasztalna! A ZEISS BlueGuard lencsék kiszűrik a potenciálisan káros kék fényt, és teljes UV-védelmet is nyújtanak.

Mi a kék fény?

A nap által kibocsátott fény egy része a kék spektrumba esik, de szinte minden modern digitális eszköz és LED-fényforrás is bocsát ki kék fényt. Az UV-sugárzással ellentétben a kék fény behatol a szem belsejébe, a kék fénynek való túlzott kitettség pedig a szemfáradtság érzetét keltheti, és homályos látást okozhat. A kék fény befolyásolja testünk cirkadián ritmusát és a melatonin termelésének képességét is, így hatással lehet az alvásra.
A kékfény-szűrő szemüvegek kiszűrik a kék fény spektrumának azon részét, amely potenciálisan káros és zavaró lehet

Mi a digitális szemfáradtság?

A fejfájás, a homályos látás, a szemek égése vagy a szemszárazság mind a digitális szemfáradtság gyakori tünetei, amelyet előidézhet a digitális eszközök hosszan tartó használata. A táblagépek, okostelefonok és számítógépek aránytalanul sok káros kék fényt bocsátanak ki, ami a szemen belül olyan optikai hibákhoz vezethet, mint például a fényszóródás és hosszanti kromatikus aberráció.

BlueGuard lencsék előnyei

Könnyebbség a szemnek: úgy tervezték, hogy csökkentse a szem digitális terhelését.

Fokozott védelem: teljes körű UV védelmet biztosít, emellett a potenciálisan káros és zavaró kék fényt is szűri.

Kevesebb tükröződés: akár 50%-kal kevésbé tükrözi vissza a digitális kék fényt.

Forrás: zeiss.hu

Keressen fel minket! További lencséink!

Fizetési módok


Mastercard

VISA

Nyitva tartás


Hétfő  9-15

Kedd  9-15

Szerda  9-15

Csütörtök  9-15

Péntek  9-15

Szombat  ZÁRVA

Vasárnap  ZÁRVA

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk! Olvasd el az adatvédelmi tájékoztatót!