single image

ZEISS DriveSafe lencse

Vezetéshez optimalizált mindennapi használatra ideális szemüveg

A biztonságos vezetés alapfeltétele a jó látás, mivel az utakon extra munkát végez szemünk: folyamatosan váltogatja a fókuszt az út, a GPS, a külső- és belső tükrök között. Gyakran a kellemetlen időjárás vagy a kedvezőtlen fényviszonyok is nehéz feladat elé állítják látásunkat. Az egyfókuszú és progresszív kivitelben is kapható ZEISS DriveSafe szemüveglencse minimálisra csökkenti ezt a vizuális megterhelést vezetés közben, segítségével a sofőr könnyebben lát, így úti célját biztonságosan és stressz nélkül éri el.

Kevesebb tükröződés. Segítségével könnyebb megbecsülni a távolságokat.

Számtalan sofőrnél vizuális buktatónak számíthat a kedvezőtlen időjárás, a gyenge fényviszonyok, a zavaróan vakító (pl. a szembe jövő autók fényszóróiból, közvilágítás miatt vagy a nedves útburkolatról jövő) fény valamint a gyors és gyakori fókuszváltás. A ZEISS DriveSafe szemüveglencse kialakítása alkalmazkodik a sofőrök speciális vizuális igényeihez.

A lencse segít:

  • gyorsabban megbecsülni a távolságokat és kiértékelni a különböző szituációkat vezetés közben,
  • javítja a látást éjszaka,
  • csökkenti a visszaverődő fény által okozott kellemetlenségeket,
  • és biztosítja, hogy könnyen és gyorsan tudjon fókuszt váltani a szükséges távolságok között.

Jobb látás nappal, szürkületben és éjszaka is.

Pupillánk mérete a nap folyamán változik. Minél több a környezeti fény, annál kisebb a pupilla. És fordítva is. A hagyományos szemüveglencsék kialakítása ezt nem veszi figyelembe. A ZEISS DriveSafe szemüveglencse azzal tűnik ki a tömegből, hogy optimalizált lencsekialakítása igazodik a viselő gyenge fényviszonyoknál jelentkező tág pupillaátmérőjéhez. Ez a kialakítás fokozza a kontrasztot, javítja a kellemetlen időjárási viszonyok melletti látást és csökkenti a lencse perifériáján előforduló torzításokat, főként progresszív lencséknél.

Professzionális védelemmel. Védje ki a vakító fényt és a karcokat!

A ZEISS DriveSafe szemüveglencse speciális prémium kategóriás antireflex réteggel van ellátva. Ez csökkenti például vakító fény szubjektív érzékelését – amit például a szembejövő autók LED vagy Xenon fényszórói okoznak – és hatékonyan védi lencséjét a karcokkal és a kosszemcsék tapadásával szemben.

További előnyök:

  • A ZEISS DriveSafe progresszív kivitelben is kapható.
  • Ideális vezetéshez és mindennapi használatra, mivel nagy és széles távoli, valamint optimalizált köztes és közeli látómezőkkel rendelkezik, melyek mind olvasáshoz, mind munkához megfelelőek.
  • A ZEISS DriveSafe napszemüveg változatban is kapható polárszűrővel, mely javítja a kontrasztérzékelést, s egyben csökkenti az erős napfény vagy a tükröző felületek vakító fénye által okozott kellemetlenségeket.

Forrás: zeiss.hu

Keressen fel minket! További lencséink!

Fizetési módok


Mastercard

VISA

Nyitva tartás


Hétfő  9-15

Kedd  9-15

Szerda  9-15

Csütörtök  9-15

Péntek  9-15

Szombat  ZÁRVA

Vasárnap  ZÁRVA

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk! Olvasd el az adatvédelmi tájékoztatót!